نشریه ترویجی “احداث باغ زیتون با سامـانه های کوچک لوزی شـکل در منطقه ها و مناطق خشکَ” که به همت مهندس غلامرضا شاهینی عضو هیات علمی قسمت و بخش تحقیقات جنگل ها، مراتع و همچنين آبخیزداری مرکز تحقیقات و همچنين آموزش کشاورزی و همچنين منابع طبیعی استان گلستان تهیه و همچنين تدوین شده است به عنوان نشـریه ترویجی برتر نهاد تحقیقات، آموزش و همچنين ترویج کشاورزی در سطح کشور انتخاب و همچنين در آیینی به همین مناسبت، از ایشان تقدیر شد.
مهندس شاهینی در مصاحبه با روابط عمومی مرکز در این خصوص گفت: چنانچه تغییرات بسیاری از دانشمندان نظر دارند با اقلیمی کره زمین و همچنين گرم شدن هوا بسیاری از منطقه ها و مناطق دستخوش تغییر شده است بطوریکه با ایجاد این شرایط خشکی، کشاورزی نیز با چالش های جدی مواجه شده است.
وجود اراضی قابل توجه دیم در استان گلستان و همچنين کم رونق شدن کشاورزی در این اراضی، معظلات و مسائل و مشکلات عدیده ای را بوجود آورده و همچنين می آورد بطوریکه ما با پدیده ای به نام رها شدن زمین های دیم کشاورزی مواجه هستم و همچنين از طرف دیگر معضل پدیده مهاجرت را داریم.
در اراضی دیم با خشک تر شدن اقلیم، بازده اقتصادی کاهش یافته و همچنين اخیراً کشاورزان دیم کار را راغب به تغییر کاربری آن هم به صورت احداث باغ های دیم نموده است.
سیستم های سطوح آبگیر باران یکی از روش های علمی برای کمک به ایجاد باغ های دیم به شمار می رود این روش ها در بسیاری از کشورهایی که با پدیده خشکی و همچنين کم آبی مواجه خواهند بود بکار گرفته می مي شود بطوریکه حتی در مکان هایی که بارش سالیانه آنجا در حدود ۱۰۰ میلی متر است بکار رفته اند.
مطالعات مقدماتی که در مورد استقرار نهال زیتون در سامانه های لوزی شکل در شرق استان گلستان منطقه مراوه تپه انجام گرفت نشان داد که این روش کاربردی بکار گرفته شده در استقرار زیتون یکی از تکنیک های کاربردی سیستم های سطوح آبگیر باران هست که قابلیت اجرا در استان گلستان و همچنين دیگر نقاط کشور را دارد و همچنين کلاً در مکان هایی که بارش سالیانه آن هم، جوابگوی نیاز آبی بسیاری از گونه های فانروفیت نیست می تواند به کار گرفته مي شود. از این روش برای درختان مثمر و همچنين غیر مثمر نیز می قدرت بهره بري و استفاده نمود.
بهمن ۱, ۱۳۹۹
بهمن ۱, ۱۳۹۹
دی ۳۰, ۱۳۹۹
دی ۳۰, ۱۳۹۹