گوته می گفت: «هر آدم موفق ی که به حالش افسوس می خورید؛ اگر وارد زندگی اش شوید، دلتان به حالش می سوزد.» ولی قبل از اینکه دلتان به حالش بسوزد حتی قبل از این که به حالش افسوس بخورید، باید تکلیفتان با این دو سوال معین شده باشد: «موفق یت به مفهوم چه؟ خوب به مفهوم چه فردی ؟» …
خوب یت از نگاه برای ان تریسی
اسم رسم جهت ان تریسی در جهان ی موفق یت، بزرگ تر از آن است که معرفی بخواهد: مولف، مربی سخنران پیشرفته در زمینه خوب یت، مدیر کمپانی بین المللی جهت ان تریسی واقع در سولاتابیچ کالیفرنیا مشاور بیش از ۵۰۰ مجموعه معتبر بین المللی. از نگاه جهت ان تریسی، «آدم موفق کسی است که هدف زندگی اش را معین کرده جهت رسیدن به آن هدف، پروگرام ریزی کرده هـر روز با جدیت تلاش می نماید لااقل قدم به هدفش نزدیک تر شود.»
شاید بد نباشد چند توصیه اختصاصی هم از زبان برای ان تریسی بخوانید. دو سال پیش، ی ماهنامـه «هِلثی وِلثی» در یک گفتگوی اختصاصی از او پرسید: «اگر بخواهی کلید موفق یت را به دست مخاطبان مجله ما بسپاری، به آنها چه می گویی؟»
رایان تریسی گفت: «می گویم اول خوب فکر بکنید تا بفهمید دنبال چه هستید، از زندگی چه می خواهید و با چه پروگرام ای می خواهید به هدف تان برسید؛ پس از آن شروع کنید به برنامـه ریزی کار تلاش . به قوت قاهر خداوند هم معتقد باشید همیشه از او کمک بخواهید و بدانید که آدم های موفق همیشه مشغول تلاش و یادگیری اند هرگز فراموش نمی کنند که رسیدن به خوب یت مستلزم صرف زمان و زحمت است.»
موفق یت از نگاه استفان کاوی
رهبر ان و مدیران موفق جهان ، استفان کاوی را خوب می شناسند. او موسس و مدیر کانون رهبر ی کاوی با بیش از ۷۰۰ مشاور زبده سرشناس است. کتاب های پرفروشی در زمینه رهبر ی و مدیریت تالیف کرده مشاور بیش از ۵۰۰ سازمان رسمی بین المللی از عبارت
آی. بی. ام. است. «فرمانبردار ی مبتنی بر اصول» شعاری است که به اسم او و کانون فرمانبردار ی اش ثبت شده سرسختانه اعتقاد دارد که: «پند بزرگی در این حرف لائوتسه هست که اگر به شخصی یک ماهی بدهید، خوراک روزش را تامین کرده اید اما اگر ماهیگیری یادش بدهید، خوراک تمام عمرش را تامین کرده اید.» استفان کاوی معتقد است که نماید وکاو در کتاب ها، مقالات سخنرانی هایی که طی ۲۰۰ سال قدیم در زمینه خوب یت ارایه شده، نشان می دهد که توصیه های بیشتر محققان ، مربوط به «منش» خوب یت آمیز بوده است، در حالی که محققان در ۵۰ سال اخیر توجه زیادتری به «نگرش» موفق یت آمیز داشته اند. او در توصیف آدم های خوب می گوید: «ارزیابی های من نشان می دهد که تمام آدم های موفق اثر گذار جهان توانسته اند ۷ خصلت را در خودشان داخلی کنند تا زندگی پربار و تاثیر گذار ی داشته باشند: ۱) علت بودن، ۲) شروع از پایان، ۳) اولویت بندی دقیق، ۴) اندیشیدن با ذهنیت برنده/ برنده (در مقابل ذهنیت برنده/ بازنده)، ۵) گوش کردن پیش تر و بیشتر از حرف زدن، ۶) تولید سینرژی (انرژی گروهی)، ۷) مرمت خویشتن.»
خوب یت از نگاه آنتونی رابینز
به آنتونی رابینزِ ۴۸ ساله ای که در سمینارهایش روی آتش راه می رود پرفروش ترین کتاب های «موفق یت» را می نویسد و طرف مشورت گورباچف کلینتون بوده هنوز طرف مشورت بسياري از رجال سیاسی جهان ست، انتقادات زیادی وارد است. جهت مثال می گویند او نیمی از شهرتش برمی گردد به مباحث «خوب یت در همسرداری » و «خوب یت در برقراری رابطه سالم» این در حالی است که خودش از زن اولش جدا شده و دارد زن و زندگی دومش را تجربه می نماید ولی به قول قدیمی ها سنگ مفت، گنجشک مفت. امتحانش ضرر ندارد. همین امروز از هر که دلتان خواست، سوال بکنید : «می توانی ۳ نویسنده سرشناس «موفق یت» را اسم ببری؟» جواب آن بنده خدا به این پرسش شما اگر مثبت باشد، به احتمال زیاد یکی از سه مورد اش آنتونی رابینز است لابد قبول دارید که این خودش یک خوب یت است که نویسنده ای را به عنوان سرشناس ترین نویسنده «خوب یت» جهان بشناسند.
هم اکنون فکر می بکنید آنتونی رابینز به چه فردی می گوید آدم خوب ؟ جوابش را بخوانید: «آدم خوب ، کسی است که آسان ترین راه را جهت رسیدن به موفق یت گزینش نماید .» می پرسید آسان ترین راه، چه راهی است؟ می گوید: «مصرف از حرف ها تجربیات آدم های موفق .»
زیاد بهتر ! پس بیایید یکی از حرف ها و تجربیات خودش را با هم مرور کنیم: او در آخرین روز ماه دسامبر، در آخرین لحظات سال ۲۰۰۵، در حالی که در شبکه سی ان ان، مهمان برای برنامـه لری کینگ (مجری زیاد دیده شده این شبکه تلویزیونی) بود، قاطعانه گفت: «من تمام چیزی را در زندگی ام تجربه کرده ام و تو این را خوب می دانی، لری! من تمام چیزی داشته ام؛ از درآمد روزی ۴۰۰ میلیون دلار گرفته تا سخنرانی جهت جمعیت های بزرگ مشورت دادن به عالی ترین مقامات سیاسی و دیپلماتیک کشورهای مختلف ولی هیچ چیزی به من آن حس لذت، خوشبختی و خوب یتی را نمی دهد که رابطه صمیمانه با همسرم.»خوب یتاز نگاه ریچارد کارلسون
ریچارد کارلسون نویسنده ای است که لااقل در نوشتنِ پُرفروش ترین کتاب های «خوب یت»، همیشه موفق بوده است.
«کاه را کوه نکنید»، عنوان کتابی است که کارلسون در سال ۱۹۹۸ نوشت و خودش را به عنوان پُرفروش ترین نویسنده انگلیسی زبان معرفی کرد؛ آن هم برای دو سال متوالی .
dontsweat.com از همان موقع، سایت رسمی ریچارد کارلسون شد تا تمام آنهایی که از اضطراب های جهان ی مدرن، جان به لب شده بودند با او رابطه بگیرند و نشانی آرامش را از او بخواهند. کارلسون در این کتاب می نویسد: «وقتی دالایی لاما جایزه صلح نوبل سال ۱۹۸۹ را دریافت کرد، یک خبرنگار از او پرسید اکنون بعد از این جایزه می خواهید چه کار بکنید ؟ و دالایی لاما در جواب گفت انگار هر کاری که ما آدم ها انجام می دهیم، جهت مثال خانه یا اتومبیل ی می خریم، غذایی می خوریم، دوستی پیدا می کنیم، لبـاس ی تهیه و تولید می کنیم حتی به جوایز بزرگی دست پیدا می کنیم، هرگز برای مان کافی نیست! همـواره دنبال بیشتر و بیشتریم در حالی که بیشترها لزوما خوبتر نیستند. من تنها آرزو می کنم که همگی هر چه زودتر بفهمیم که شادی رضایتمان را نباید در بیرون از خودمان جستجو کنیم.»
این آرزوی دالایی لاما همان دغدغه ای است که گریبان ریچارد کارلسون را گرفته: «آلفرد دی سوزا عبارات ی دارد که من هر زمان به یاد آنها می افتم، پشتم می لرزد. او می گوید همیشه در زندگی ام موانعی بود که شادی را از من می گرفت، همـواره وام هایی بود که بایستی پرداخت می شد، همـواره کارِ نیمه همه بود که باید تمام می شد همـواره چیزی بود که بایستی به انتها می رسید تا زندگی من شروع شود اما امروز دیگر فهمیده ام که این موانع، همان زندگی من بود و من هیچ راهی به شادی نداشتم براي چه که هرگز نفهمیدم شادی همان راه بود!»
کارلسون، به همین سادگی، پرده را از پیش چشم مان کنار می زند: «مساله ما در آنچه نداریم، نیست. مساله ما در حرص فزون خواهی ماست. مساله ما قانع نبودن است. ما همـواره با بهانه هایی که خودمان دست و پا می کنیم، شادی امروزمان را به فردا می اندازیم و فردا که به آن رسیدیم، بهانه تازه ای پیدا می کنیم تا رضایت مان را به پس فردا موکول کنیم پس فردا هم به روزهای دیگر ولی جهت چشیدن طعم خوب یت و خوشبختی فقط یک راه وجود دارد: بایستی نگاهمان به زندگی عوض شود. بایستی خودمان باشیم.»
حرف آخر
اگر به پرسش اول بحثمان تنها از ۴ زاویه نگاه کرده ایم، تنها یک علت دارد: اندازه صفحه، محدود است! به سوالِ «خوب یت یعنی چه؟ موفق یعنی چه فردی ؟» از زوایای زیادی می شود نگاه کرد؛ منتها مساله این است که من شما بایستی زاویه نگاه خودمان را پیدا کنیم، می بایست سنگ هایمان را با خودمان وابکنیم و بی پرده از خودمان بپرسیم که واقعا از این زندگی چه می خواهیم می خواهیم آخرش به کجا برسیم. برخي جا ها آدم مجبور می شود که آستین هایش را بزند بالا، دست هایش را زخمی نماید و برود توی دل زندگی. اینجا یکی از همان جا هاست!
آذر ۱۰, ۱۳۹۹
شهریور ۱۳, ۱۳۹۸
خرداد ۹, ۱۳۹۷
آبان ۹, ۱۳۹۶